Тесты времена по английскому языку – Быстрый онлайн-тест на времена в английском языке

Тест на английские времена

Знать английские времена – недостаточно. Нужно уметь правильно определять не только, когда произошло действие, но и чувствовать, каким это действие является по характеру – простым, длительным, совершенным или длительным совершенным.

Пройдите тест на английские времена, чтобы повторить всю их систему на разных примерах. Узнайте свой результат сразу же по прохождении теста и сделайте выводы самостоятельно. Достаточным можно считать результат от 17 баллов и выше. При меньших результатах стоит еще раз обратиться к теории и попрактиковаться на тренировочных упражнениях сайт lim-english.com.

Тест на английские времена онлайн

Вопрос 1 из 20

Продолжить

Чтобы продолжить тест, выберите один из вариантов ответа.

Вы ответили правильно на
18 вопросов из 20

Ваш результат:

Упс!... Два балла((( Скорее начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim English. С ним Вы гарантированно получите результат.

“Удовлетоворительно”. Начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim English по уникальной методике Олега Лиманского. Результат не заставит себя ждать!

“Хорошо” Поздравляем! Вы не плохо владеете английским языком в рамках выбранного уровня. Начинайте учить английский язык с онлайн самоучителем Lim-English по уникальной методике Олега Лиманского. С ним Вы гарантированно улучшите свои знания.

Поздравляем! Это отличный результат. Вы прекрасно владеете английским языком в рамках выбранного уровня. У Вас появилась отличная возможность поднять свой уровень с онлайн самоучителем Lim-English. Вы получите ежедневную практику.

Превосходный результат! Вы отлично владеете английским языком в рамках выбранного уровня. Нет предела совершенству, используйте онлайн самоучитель Lim-English - это отличный способ всегда быть в форме. Проверьте свои силы на наших курсах для продвинутых.

Неправильные ответы:

Вопрос № {1}
Ваш ответ: {2}
Правильный ответ: {3}

lim-english.com

Тест по английскому языку (8 класс) на тему: Тест на времена англ. глагола

 nPut the verbs in brackets into the correct tense forms (Present Simple / Present Continuous/ Past Simple / Past Continuous / Present Perfect):

  1. On Wednesdays, Nick (drive)                     his kids to football practice.
  2.                      you already (move)                     to the new bedsit?
  3. Usually, I (work)                     as an office secretary, but this winter I (study)                     

                     German at a language school in Berlin. That is why I (be)                     in Berlin.

  1. Shhhhh! Be quiet! Our baby (sleep)                                          .
  2. "Fire (break)                     out in hotel room" - the headline cried.
  3. Don't forget to take your umbrella. It (rain)                                          .
  4. I hate living in London because it (rain, always)                                          .
  5. I'm sorry I can't hear what you (say)                                          because everybody (talk)

                                          so loudly.

  1. We (meet)                     our friends yesterday.
  2. We (not see)                     mice in the garden shed since we got the cat!
  3. When I (come)                     at home yesterday, my mom (сook)                                          a pie.
  4. I (live)                     in Brazil two years ago.
  5.                      you (play)                     any musical instruments when you (be)                     a kid?
  6. My chief usually (work)                     on Saturdays.
  7. He (wait)                                          for you at this moment.
  8. What                     your brother (do)                     ? – He (be)                      a sportsman.
  9. Ann is in the library. She (make)                                          a report.
  10. Recently, she (plant)                     some bulbs and flowers.
  11. I (cook)                                          a cake when he (come back)                     home yesterday.
  12. Now Justin (write)                                          a book about his adventures in Tibet. I hope he can find a good publisher when it is finished.

Choose the correct alternative

  1. We haven't finished cooking the pie yet / yesterday / already / usually / just.
  2. How already / always / usually / long / often has your mum been a teacher?
  3. It were great to see you yet / yesterday / already / usually / just.
  4. Bill and his dad always / usually / long / often / sometimes play football in the park.
  5. Have you always / ever / yet / still / usually been to India?

Translate into English

  1. Сожалею, но я не интересуюсь политикой
  2. Он только что сообщил (bring) мне шокирующие новости.
  3. Ваш английский становиться все лучше и лучше.
  4. Погода вероятно скоро измениться.
  5. Мы закончим второй семестр к июлю.
  6. Ты работаешь завтра в три часа?
  7. Чем вы собираетесь заняться в июле?

Choose the correct alternative.

  1. Tomorrow, mum sees / is seeing the optician about getting new glasses.
  2. They are going / go to school later tomorrow because they've got exams.
  3. Stop! I 'm going to / 'll carry that for you.
  4. Saturday is going to be / is being a great day!
  5. Mum, I promise I am going to / will tidy my room tomorrow.
  6. Dad do / does a lot of the cooking in our house.
  7. Alex likes / like going skateboarding at the weekend.
  8. Who do you usually / usually you do meet in the evenings?
  9. I'm thinking / think / thinks of taking up a hew hobby.
  10. The rain not / isn’t / is it falling heavily any more.
  11. It rains / rained every day we were away!
  12. Pedro took / take loads of photos of the boats.
  13. What time did you came / come back from the restaurant?

Exercise 6 - Choose the correct alternative.

What do you does / do / doing at weekends? Do you spend / spends / do your time doing schoolwork? Or do you and your friends goes / go / to go out somewhere and has / have got / have a good time? A lot of people think / thinks / thinking that's what weekends are for - having fun. But I've have / am / got some friends who works / work / are work at weekends. My friend, Ryan, for example, works / work / to work at a clothes shop in town. He not / isn't / doesn't go out in the evening because he's very tired. But, on the other hand, he earn / earns / got money, and he say / to say / says that's good because he want / wants / has want to buy a new laptop. You can't have everything!

Exercise 3 - Click and choose the correct alternative.

  1. Hurry! The train’s / trains / train leaving in five minutes!
  2. Are you enjoy / to enjoy / enjoying the film?
  3. Sophia ‘re / ‘m / ‘s learning how to drive.
  4. Mum's making / makes / make dinner in the kitchen.
  5. Do you liking / likes / like watching Formula One racing?
  6. I think Tessie and Julia is / are / they’re skateboarding in the park.
  7. Is / She’s / Are Jen learning how to rollerblade?
  8. Mum says the weather's to change / changes / changing.

Exercise 3 - Choose the correct alternative.

  1. Where was / did that cat come from?
  2. There hadn't / weren't any rooms at the cheap hotel, unfortunately.
  3. I dancing / danced all night and now my back hurts!
  4. Did you tried / try the local food?
  5. They spent / did spend all day learning how to windsurf.
  6. The tour operator gave / give us some information.
  7. Lena and I we stayed / stayed in an apartment near the beach.

Exercise 8 - Choose the correct alternative.

  1. Sol is going / goes to football practice every Saturday.
  2. Look! The mouse chases / is chasing the cat!
  3. That boy is be / is being very annoying at the moment.
  4. Do you think / Are you thinking this dress looks good on me?
  5. How do you spending / spend your free time?
  6. They are going / go camping every summer.
  7. Josh smells / is smelling the cheese; that's why he's making a face!
  8. Angie hates / is hating football.
  9. Why are you looking / do you look at me like that?
  10. I see / am seeing the dentist at half past two.

Exercise 5 – Complete the sentences from the box.

is learning

am thinking

thinks

are making

tastes

is tasting

is wearing

is talking

wears

are doing

  1. Roseall           about computers at night school.
  2. I see that Frank            his new jeans!
  3. Mum and dad            the shopping.
  4. Some of the kids           food for the party.
  5. Shelly           to Kim about her holidays.
  6. I           of buying a new bike.
  7. Mum           the soup.
  8. Adam always           his black jeans to school.
  9. Jade           Henry is lovely!
  10. The soup          delicious.

Exercise 7 - Complete the sentences from the box.

looked at

were

asked us

was

took

didn't feel

Did

checked in

bought

Was

  1. The customs officials                                 our passports.
  2. Mum                                 some perfume from the duty free shop.
  3. The taxi driver                                 for too much money.
  4.                                   the airline food good?
  5. Dad                                 comfortable on the plane because of his long legs.
  6. The air stewards                                 all very helpful.
  7.                                   you see the new shops in the airport?
  8. Nick                                 ill on the ferry again.
  9. The train                                 four hours.
  10. We                                 just in time for the flight.

Exercise 9 - Choose the correct alternative.

Bill and his friends have / are having / has a great time right now. They are do / to do / doing their favourite hobby - digital photography. They all are liking / likes / like the hobby. At the moment, Bill is showing / shows / show his friends the pictures on his digital camera. James is knowing / knows / to know a lot about cameras, so he often use / is using / uses a special computer program to make the photos look good. He is telling / tells / does tell Bill about it now. Richard and Ryan is / are / is telling trying to put some of the pictures onto a CD for Bill. Bill ‘re thinking / thinks / is thinking of sending a CD with pictures to his grandparents. He isn’t seeing / doesn’t see / not to see them often because they live in Australia.

Exercise 9 - Write the correct form of the past simple or past continuous of the verbs in brackets.

  1. What                                 you                                 when the coach                                 you? (do / call)
  2. While I                                 outside the stadium, a lot of people                                 the queue. (wait / join)
  3. We                                 just                                 to play when it                                 raining hard and the referee

                                 to stop the match. (begin / start / decide)

  1. When the game                                 finally over, all the players                                 their captain. (be / cheer)
  2. They                              still                              when they                              the other team's result. (play / hear)
  3. Kate                                 her ankle while she                                 a new spin on the ice rink. (sprain / try out)
  4.                              you still                            on the track when the other athletes                            ? (run/arrive)
  5. While Simon                                 in the gym, we                                 to see the other gymnasts. (practise/go)

Exercise 4 - Complete the sentences with the correct form of the present perfect of the verbs in brackets.

  1. My parents                 a new house. (buy)
  2. Joe                 his bedroom. (decorate)
  3.                   you ever                 such an amazing house? (see)
  4. Ursula                 on her own before. (not live)
  5. The twins                 a flat to share. (find)
  6.                   dad                 you any money towards the rent? (give)
  7. I                 a room for years. (not share)
  8. There                 always                 a park here. (be)
  9.                   the builder                 doing the extension? (finish)
  10.                   you                 the shopping? (do)

Exercise 5 - Choose the correct alternative.

  1. We've known Alex for / from / since he was four years old.
  2. Have you always / ever / usually been to India?
  3. How much / long / often has your mum been a teacher?
  4. Has Danny been to school yesterday / last week / recently ?
  5. I've always thought / taught / thinking you were very clever!
  6. Don't jump on the bed! I've now / just / yet made it!
  7. We haven't finished decorating the house yet / already / just.
  8. Don't worry! Steve's since / yet / already arrived.
  9. We've never / ever / yet been here before.
  10. Have you checked your e-mails ever / since / today ?

nsportal.ru

Тест по английскому языку по теме " Времена английского глагола"

Тест по английскому языку по теме " Времена английского глагола"

Времена английского глагола Present Simple (Presen Indefinite) - Настоящее Простое. Как образуется: I форма глагола. Данная форма используется во всех лицах и числах, кроме единственного числа третьего лица: тогда прибавляются окончания – s, -es. Когда употребляется. 1. Действие происходит с определенной периодичностью. Употребляется с такими наречиями как always (всегда), rarely (редко), often (часто), usually (обычно), never (никогда) и т.д., кроме того, со словом every (every day, every month, every year и т.д.) She never listens to me. - Она никогда меня не слушает. I always go abroad in summer. - Летом я всегда езжу заграницу. He goes to the theatre every weekend. - Он ходит в театр каждые выходные. 2. Действие научно доказано. Water boils at 100 degrees. - Вода кипит при 100 градусах. 3. Описывается последовательность действий. I get up, wash my hands and face, have breakfast etc. - Я встаю, умываюсь, завтракаю. Present Continuous - Настоящее Продолженное Следует отметить, что некоторые настоящие времена английского языка могут обозначать будущее. Как образуется: глагол to be + I форма глагола + ing окончание. Когда употребляется: 1.дейс твие происходит в данный момент. I am watching TV now. Я сейчас смотрю телевизор. 2. действие произойдет в скором будущем, которое запланировано (!). I am flying to New York next month. В следующем месяце я лечу в Нью-Йорк. Present Perfect - Настоящее Совершенное Особенность состоит в том, что времена английского языка группы Perfect могут обозначать прошедшее, хотя и называются настоящими. Образование: have / has + III форма глагола. Когда употребляется настоящее совершенное время: 1. действие произошло сегодня, в этом году, на этой неделе и т.д, т.е. период еще не закнчился. Не has written 10 books and he is just twenty! - Он написал 10 книг, а ему всего двадцать! (жизнь идет) We met this month. - Мы виделись в этом месяце (месяц не закончился) He has met me today. - Сегодня он меня встретил. 2. с наречиями yet (еще), just (только), recently (недавно), ever (всегда), never (никогда), already (уже) и т.д. I have just found out about this. - Я только что об этом узнала. I’ve never been to England. - Я никогда не была в Англии. She has already done this work. - Она уже сделала эту работу. 3. Действие в прошлом влияет на настоящее состояние We have gone to the forest and now he has a cold. - Мы ходили в лес, и он простыл. Past Simple - Прошедшее Простое Как образуется прошедшее простое время. II форма глагола, т.е. глагол+окончание –ed (правильные глаголы), либо II форма неправильного глагола. Когда употребляется: 1. Наличие временного маркера yesterday (вчера), last (прошедший, прошлый) или иного. He visited doctor last week. - На прошлой неделе он был у врача. I met him when I studied at the University. - Я встретила его, когда училась в университете. 2. Действие произошло в прошлом без каких-либо условий. I knew you would come. - Я знала, что ты придешь. 3. Последовательность действий. He took the taxi, asked to stop at the Time Square, looked through the window etc. - Он взял такси, попросил остановить на Тайм Сквер, посмотрел в окно и т.д.

knowledgelevel.ru

Тест по английскому языку (8 класс) на тему: Тест "Времена"

Тест на времена

Выберите правильный вариант.

1. Jack ______ down on his sofa and ______ about the day. What a busy day it _____.

a) sat, thought, had been    

b)was sitting, thought, had been

c) sat, thought, was    

d) sat, was thinking, had been

2. This is the first time I ______ bread with honey.

a) ate    

b) eat    

c)am eating    

d)have eaten

3. No wonder he was tired. He ______ up since six o'clock in the morning.

a) is    

b)has been  

c)had been    

d)was

4. What ______ you ______ last night?

a) have done  

b) did do  

c) were doing    

d) had done

5. She was nervous because she ______ never ______ before.

a) has flown  

b) hasn't flown    

c)had flown    

d) hadn't flown

6. Mary is disappointed because her son ______ exams.

a) failed    

b) has failed    

c)fails    

d) had failed

7. I didn't know his name. But I was sure I ______ him before.

a) saw  

b) have seen    

c)haven't seen    

d)had seen

8. Mike is a beggar now but he ______ always ______ poor.

a) was not    

b) hadn't been    

c) hasn't been    

d) has been

9. When I got home I was hungry. I ______ anything to eat all day.

a) haven't had    

b) hadn't had    

c) have had    

d)had had

10. Jack wants a new job. He ______ in the same job for three years.

a) has been    

b) was    

c) is    

d) is being

11. He is broke. He ______ all his money on entertainment.

a) spent    

b) has spent  

c) had spent    

d) spend

12. How much money ______ you ______ for your retirement?

a) do save  

b)are saving    

c) have saved    

d) had saved

13. How long ______ he ______ his friend?

a) has known    

b) had known    

c) do know    

d) is knowing

14. This was his first night in his own flat. He ______ his entire life in his parents' home.

a) lived    

b) was living    

c) has lived    

d) had lived

15. I was furious because I ______ and missed the train.

a) had overslept    

b) overslept    

c) have overslept    

d) haven't overslept

16. He ______ his hair. He looks nice.

a) has cut    

b) cut    

c) is cutting    

d) had cut

17. When ______ he ______ his hair cut?

a) has got    

b) had got    

c) did get    

d) does get

18. _____ you ______ Peter? - I ______ him yesterday.

a) did see, saw    

b) were seen, saw    

c) have seen, have seen    

d) have seen, saw

19. He ______ at me and ______ into silence.

a)had looked, fell    

b) looked, fell    

c) was looking, fell    

d) looked, had fallen

20. The train ______ just now.

a) leaves    

b) had left    

c)has  left    

d) is leaving

21. We had many difficulties but we ______ them.

a) have overcome    

b)overcame    

c)had overcome    

d) 'll overcome

22. We ______ their family for long.

a) knew    

b)are knowing    

c) have known    

d) had known

23. She left for the South and I ______ her since.

a) didn't see    

b)haven't seen    

c)hadn't seen    

d) don't see

24. I ______ the title of the book.

a) 've forgotten    

b) 'd forgotten    

c) forgot    

d) am forgetting

25. Mary ______ French before she came to France.

a) learned    

b) was learning    

c)has learned    

d) had learned

Ключи:

  1. a
  2. c
  3. c
  4. b
  5. c
  6. b
  7. d
  8. c
  9. b
  10. a
  11. b
  12. c
  13. a
  14. d
  15. a
  16. a
  17. c
  18. a
  19. b
  20. d
  21. b
  22. c
  23. b
  24. a
  25. d

nsportal.ru

Тест по английскому языку (6 класс) по теме: времена

  1. Выберете необходимый вариант:

1. I usually ... my Granny on Saturday.

a) visits; b) visited; c) visit; d) will visit

2. There ... 30 pupils in our class last year.

a) were; b) was; c) are; d) is

3. I can ... English very well.

 a) spoke; b) speaks; c) speak; d) will speak

4. ... they go to the Zoo with us next week?

a) shall; b) will; c) do; d) did

 5. I ... to my friend's place yesterday.

a) goed; b) went; c) goes; d) will go

 6. He will not... his holidays in America.

 a) spent; b) spended; c) spends; d) spend

7. My pencil ... on the table yesterday. My mother ... it in the box.

 a) was not, put; b) are not, put; c) were not, put; d) was not, puts

8. Do you like ... to school? Yes, I... .

 a) to go, did; b) go, do; c) to go, do; d) to go, don't

 9. We ….. how to use computers at I. T. lessons.      

 a) learn b) will learn; c) did learn;

10. She wanted to ... us about her brother.

 a) say; b) tell; c) speak; d) show

2. a) Раскройте скобки в Present Simple

1. My working day (begin) at 7 o’clock.

2. He (not take) a bus to his factory.

3. What she (do) on Saturday evenings?

b) Раскройте скобки в Past Simple

1. Mr. Smith (fix) his car yesterday morning.

2. The students (be) in Russian Museum.

3. What your brother (do) yesterday?

c) Раскройте скобки в Future Simple

1. I (go) to my doctor tomorrow.

2. His wife (not water) flowers in the garden.

3. What you (do) tomorrow?

d) Раскройте скобки в Present Continuous.

  1. He (help) his father now.
  2. I (not  sleep) now.

3.    What they (talk) about?

3. Раскройте скобки, употребляя глаголы в необходимом времени.

1. Не (turn) on the television to watch cartoons every morning.

2. I (go) to bed at ten o'clock yesterday.  

3. I (go) to the cinema tomorrow.

4. I (be) very busy last summer and I (not go) there.

5. He (get not) up at nine o'clock tomorrow.

6. You (watch) TV yesterday?

7. Who (take) care of the child in the future?

8. When you (leave) home for school yesterday?

9. You (have) a PT lesson yesterday? — No, I ...

10. What you (buy) at the shop tomorrow? — I (buy) a book.

nsportal.ru

Тест на времена группы Past ‹ Тесты ‹ engblog.ru

Пройдите тест на определение уровня английского на сайте нашей школы →

Времена группы Past необходимо очень хорошо знать, потому что в речи очень часто их используем. Поэтому этим темам на занятиях обычно отводится много времени. Проверьте еще раз свои знания благодаря тесту «Тест на времена группы Past». В этом вам поможет материал, представленный в следующих статьях:

​ Тест

Времена группы Past

Выберите правильный вариант
Задание 1.

I saw Jim at the train station. He ... for his business partner to arrive from NY.

Задание 2.

When he was single he ... to Spain every winter, but now he has to go to France with his wife and children.

Задание 3.

In 1939 the Second World War ... .

Задание 4.

His grandmother died last night. She ... from cancer for more than a year.

Задание 5.

Hardly ... the door when the phone rang.

Задание 6.

I ... a shower when somebody knocked on my door.

Задание 7.

He was put behind bars because he ... the police officer.

Задание 8.

They ... their last winter holiday in Italy.

Задание 9.

At three o’clock yesterday afternoon they ... at an outdoor café.

Задание 10.

First, he ... the message. Then, he ... his boss to inform him about the accident.

Задание 11.

Kim looked tired this morning. She ... all night long.

Задание 12.

They ... the window when it ... to rain.

Задание 13.

People ... by carriage in those days.

Задание 14.

She ... a car, while he ... the guitar.

Задание 15.

He ... when he ... on a banana skin.

Задание 16.

Clark Gable ... in a number of successful films.

Задание 17.

Bob was really happy! He ... an important contract.

Задание 18.

She ... in her bed when she ... a sudden noise.

Задание 19.

She ... out a lot when she was younger.

Задание 20.

I ... for 11 hours, so I felt really exhausted!

Задание 21.

He ... Las Vegas last year.

Задание 22.

Andy’s hands ... as he crept silently into the empty house.

Задание 23.

They ... camping by the lake last month.

Задание 24.

First she ... the driver, then she ... of the taxi.

Задание 25.

She ... work before she met her friends.

Задание 26.

The armchair ... brand new because Set ... it.

Задание 27.

They ... for a house for six months before they ... that one.

Задание 28.

Davis was so annoyed! He ... at the airport for more than 3 hours in vain!

Задание 29.

The sun ... as Mike ... down the country lane.

Задание 30.

John ... his flat and ... the door.

Задание 31.

By the time we got home the film ... .

Задание 32.

The restaurant was packed last night. Luckily, I ... a table in advance.

Задание 33.

I know Jane will soon ... contact lenses.

Задание 34.

What ... you ... at half past six yesterday?

Задание 35.

I ... some paper works when the lights went out.

Задание 36.

We were walking through the woods when we ... a gunshot.

Задание 37.

She ... to living by the sea, but she is used to it now.

Задание 38.

She ... walking long distances. She walked 3 miles a day.

Задание 39.

When I was a little girl my father ... always read us a bedtime story.

Задание 40.

I know that man. He ... to work for me.

Задание 41.

I don’t mind walking. I ... to it.

Задание 42.

He didn’t like using computers at first, but he ... to it.

Задание 43.

When I was a small girl we ... a pet dog.

Задание 44.

By the time we got to the party, everybody ... it.

Задание 45.

I ... down the street when I ran into an old friend of mine.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

engblog.ru

Тест по английскому языку (11 класс) по теме: Времена английского глагола. Тесты

Тest 1

1.        A man who        in the compartment said that the place

        by a passenger who        out to the diner.

A was sitting, is taken, went B sat, had been taken, has gone C was sitting, was taken, had gone D had been sitting, had taken, went

2.        I cannot make up my mind if I        them till I        

when they        .

A join, will find out, leave B will join, find out, will be leaving C will join, will find out, are leaving D would join, would find out, will leave

3.        Cyprus        on major migration routes for birds, and

in spring and autumn many millions          through.

Many species also        on the island,

A is lying, are passing, will winter

B lies, pass, winter

C is lying, pass, wintered

D has lain, have passed, have been wintering

4.        The term Middle Ages        by scholars in the 15th

century to designate the interval between the downfall
of the classical world of Greece and Rome and its re
discovery at the beginning of their own century, a
revival in which they        they        . Indeed, the no
tion of a long period of cultural darkness        by

Petrarch even earlier.

A coined, had felt, participated, had expressed

B is coined, feel, are participating, has been expressed


C has coined, have felt, had participated, was expressed

D was coined, felt, were participating, had been expressed

5.        It        that as a result of emigration and other fac
tors, such as war losses and temporary decline in fertili
ty, the population         by about 5 per cent between

mid-1974 and 1977. The years since 1974 also        by

an increase in persons leaving the island in search of work, especially in the Middle East.

A has been estimated, decreased, have been marked B estimated, had decreased, mark C has estimated, has decreased, have marked D was estimated, was decreased, was marked

6.        Raphael's greatest work, "The School of Athens",        

in the Vatican at the same time that Michelangelo        

on the Sistine Chapel.

A had been being painted, worked B was painted, was working C was painting, had worked D has been painted, was working

7.        You        nothing unless you        a microscope. It is

the most interesting specimen I        .

A see, don't use, ever see B will see, don't use, have ever seen C will see, use, have ever seen D won't see, won't use, ever saw

8.        Do you see a couple in the corner? Their dessert        

now. As soon as they        it, we        their table.

A is served, finish, will take B is serving, will finish, take


C is being served, finish, will take

D has been served, will have finished, will take

9.        What's the matter?        ? — Yes, my mother        bad
ly ill since yesterday.

A        Have you cried, is

B        Have you been crying, has been

C        Did you cry, was

D        Are you crying, had been

10.        Where        to? — My mother        me to go to the

post office because they        a break in half an hour.

A parcel        to us.

A are you going, has asked, will be having, has sent

B do you go, asked, would have, was sent

C are you go, asked, will have had, is sent

D are you going, has asked, will have, has been sent

11.        She said that by the time you        to him for help they

        the greater part of their research.

A had turned, will do B turn, will have done C turned, would have done D had turned, would do

12.        The librarian said that she        me another book unless

I        the one which I        several weeks before.

A would not give, did not return, had taken

B will not give, have returned, took

C would not give, returned, had taken

D would not have given, did not return, had taken

13.        to London? — Yes, I        there when there      _

an exhibition of our goods

A Have you ever been, was, was

B Have you ever been, have been, was


C Were you ever been, was, was

D Had you ever been, had been, had been

14.        Provided the dam         by February, the flood         

several towns.

A was built, will have struck B has not been built, will strike C won't be built, will be striking D won't have been built, strikes

15.        When I        to Riga, it was cold, a stiong northern

wind         and it         for a fortnight.

A came, blew, was raining B had come, had been blowing, had rained C came, was blowing, had been raining D was coming, had blown, was raining

16.        In 1963 fiber-tip  markers        into the U.S.  market

and since then        the ballpoint as the principal writ
ing implement.

A were introduced, had challenged B had introduced, challenged C were introduced, have challenged D were introduced, challenged

17.        The fishing industry, which traditionally        under
developed,         .

A had been, is expanding B has been, had expanded C is, had been expanding D has been, is expanding

18.        China        the technology of silk production secret;

the ancient Greeks speculated that silk        on a spe
cial tree in China.

A had kept, would grow B kept, grew


C would keep, had grown         

D was keeping, grow

Test 2

1.        Because they are relatively durable and portable, books
        for centuries to preserve and distribute informa
tion.

A are used B are being used C are been using D have been used

2.        They        married for seven years when their first son

A have been, was born B had been, was born C had been, had been born D were, had been born

3.        Unless special actions        , the case        .

A won't be taken, will be lost B will be taken, is lost C are taken, will be lost D aren't taken, is lost

4.        The first English colony in North America        by the

Pilgrims, who ___ from the English city of Plymouth

in the Mayflower and         in Massachusetts Bay in

1620.

A was founded, had sailed, had landed B was found, sailed, landed C had been found, sailed, landed D was founded, sailed, landed


5.   He        to make enemies as his business        and he

        more powerful.

A began, was developing, was growing B had begun, is developing, is growing C has begun, had developed, had grown D was beginning, developed, grew

6.   Dictionary-making, since computers        the routine

out of it,         fun.

A have taken, has been becoming

B had taken, has become

C took, has become

D are taking, had become

7.        We        to give refunds on articles of clothing that        .

A can't, have been worn B are unable, are wearing C can't, are being worn D are unable, have been worn

8.        I felt I        , but there was nobody in the sight.

A had watched B was watched C was being watched D had been watching

9.        Look at him! He        the same clothes for years.

A wears

B has been wearing

C had worn

D had been wearing

10.        Coal plants __ one of the worst industrial polluters
since the Industrial Revolution        in the 19th century.

A had been, began B were, had begun


C have been, began D were, have begun

11.        Rapid changes in technology in the last several decades
        the nature of culture and cultural exchange.

A changed B have changed C had changed D change

12.        The train        just as he        the station.

A came, reached B had come, reached C came, had reached D has come, reached

13.        He has said that        me if I        easily to do it by myself.

A would not help, was able

B would not help, would be able C will not help, am able D will not help, will be able

14.        I think we        it on the shelf for Daddy to see when

he        home from work.

A will put, will come B will put, comes C put, comes D put, will come

15.        All the way home he          his tactics; how        the

news to her, how        in puzzles until she        him to'

let her have the whole story.

A had been planning, would he break, would he

speak, asked B was planning, would he break, would he speak,

would ask

C had been planning, he would break, he would

speak, asked D was planning, he would break, he would speak,

would ask

16.        The afternoon was the longest Grace         . She         

for Tom.

A ever knew, was waiting

B had ever known, was waiting

C ever knew, was expecting

D had ever known, was expecting

17.        Every year for sixteen years, since Ted        three and

Caroline one, it        the Christmas Eve custom of the

Carters' to hang up their children's stockings and fill them with inexpensive toys.

A was, was        C had been, was

B was, had been        D had been, had been

18.        How        the citizens of Babylon or Ur actually_        

their bills, however, depended on who        .

A did, pay, were they

B         , paid, they were

C did, pay, they were
D        , paid, were they

nsportal.ru

Author: alexxlab

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *