Тест по всем временам английского языка с ответами – Тест по временам английского языка — Увлекательная английская грамматика — Английский с удовольствием — Английский с удовольствием!

Тест на знание времен в английском языке

Онлайн - тест на знание времен в английском языке

  • I … ice-cream.

    like likes is liking has liked

  • It’s so dark. I think it … .

    rain rains will rain will be raining

  • Calm down! The baby … .

    am sleeping is sleeping are sleeping sleeps

  • What … you … at 8 o’clock yesterday?

    did … do had … don were … doing was … doing

  • Where’s the milk? – I … it all.

    have just drunk drank had drunk has just drunk

  • Next Saturday by 11 o’clock I … the last Chapter.

    will write will have written will be writing am writing

  • Today more and more people … Universities.

    enter have entered are entering is entering

  • In 3 days at this time I … in Greece!

    will be sunbathing will sunbath am sunbathing sunbath

  • I'm very exhausted. I … for the birthday since 6 o'clock in the morning.

    have cooked have been cooking cooked had cooked

  • Ice … when the temperature rises above 0 degrees.

    melt melts is melting had melted

  • No, I … away your notebook yesterday.

    don’t throw didn’t throw hadn’t thrown wasn’t throwing

  • Now we … decorations for the performance.

    is making are making make makes

  • When I saw him yesterday I didn’t know that he … .

    retired have retired had retired has retired

  • My sister … up her room. She’s too small.

    don’t tidy didn’t tidy doesn’t tidy hasn’t tidied

  • If we find the manual, we … on this machine. It’s so complicated.

    will turn turn are turning have turned

  • Hey! Don’t you see that I … the bench? Don’t sit down!

    paint am painting will paint had painted

  • Last Friday from 6 till 8 in the evening I … at home alone.

    was sleeping slept have slept had slept

  • He said that they … the reconstruction 2 weeks before.

    have finished had finished finished will have finished

  • She would have won the race, if she … better.

    prepared had prepared would prepare would have prepared

  • That mansion … in the 18th century.

    built was built was being built has been built

  • Чтобы продолжить тест, выберите один из вариантов ответа.

    lim-english.com

    Грамматический тест на времена английского глагола

    Test

    Variant 1

    1. Open the brackets:

    1) When Liz (to walk) along the road, she suddenly (to meet) her friend.

    2) Jack (to change) already his clothes five times today.

    3) My friends (not to walk) in the park yesterday.

    4) They (to celebrate) Mother's birthday tomorrow.

    5) The pupils (to write) a dictation at 2 o'clock yesterday.

    6) The train (to arrive) at 5:24 a.m.

    7) The girls (to dust) the furniture for the whole day. She looks tired

    8) When I (to arrive) at home yesterday, Alice (to read) the book which I (to present) her two days before.

    9) The boys (not, to understand) what the sports coach (to tell) them about the game now.

    10) We (to arrange) the party tomorrow at 5 o`clock. The tickets have already been sent to everyone.

    11) Water (to freeze) at 0⁰C.

    12) She (always, to interrupt) me!

    2. Make up questions:

    1) The wind moved the leaves. (When?)

    2) The train arrives at 12 o'clock. (General Question)

    3) You will find yourself without any friends. (Special Question)

    4) The squirrels are playing in the tree now.. (To the subject)

    5) They were cleaning the carpet yesterday at 5 o'clock. (Tag Question)

    6) They have already been reading this book for a month (Alternative)

    7). Russian science has achieved great results. (Indirect)

    Test

    Variant 2

    1. Open the brackets:

    1) When Liz (to walk) along the road, she suddenly met her friend.

    2) Lions (to run) very fast.

    3) Jane (to talk) over the telephone now.

    4) His sister (watch tv) at 6 o'clock yesterday.

    5) They (not to see) this cathedral yet.

    6) Calvin and Sally (to go) to the picture gallery tomorrow.

    7) My Mother (to take) care of our pet.

    8) It (to snow) at 5 o'clock yesterday.

    9) Ann already (to translate) this book.

    10) Yesterday I (to paint) the picture in oils.

    2. Make up questions:

    1) The hare disappeared in the little bushes. (Where?)

    2) The man is carrying a big box. (What?)

    3) Mum feeds our pet every day. (How often?)

    4) The plane will arrive in London at 2. (When?)

    5) We have done the shopping already. (Where?)

    6) They were drawing yesterday at 7 o'clock. (Where?)

    3. Ask five types of questions: General, Special, Subject, Alternative, Tag.

    This girl knits every day.

    Test

    Variant 3

    1. Open the brackets:

    1) When I came home, my Granny (to knit).

    2) This train always (to leave) at 7.

    3) Mother (to sew) a new dress right now.

    4) My grandparents (to plant) many kinds of vegetables in their garden this spring.

    5) We (to walk) in the park yesterday.

    6)I hope he (to pronounce) this word correctly tomorrow.

    7) Squirrels often (to play) in springs.

    8) As usual they (to discuss) football matches yesterday at 12 o'clock.

    9) Ann (to clean) the carpet today.

    10) The dog (to guard) his sleeping master yesterday.

    2. Make up questions:

    1) The children decorated the Christmas tree yesterday. (When?)

    2) We are dancing now. (Where?)

    3) The teacher greets the children every day. (How often?)

    4) We will wish you "Happy New Year" tomorrow. (When?)

    5) He has written a letter already. (What?)

    6) Mary was helping her Mother about the house at 5 o'clock. (Where?)

    3. Ask five types of questions: General, Special, Subject, Alternative, Tag.

    The pupils have spelled all the words correctly.

    Test

    Variant 4

    1. Open the brackets:

    1) We (to bring) hand-made sweets to her yesterday.

    2) This train always (to leave) at 4.

    3) Mother (to knit) a new dress right now.

    4) My grandparents (not to buy) a new television yet.

    5) When I came in, my friends (to discuss) football matches.

    6) I hope he (to spell) this word correctly tomorrow.

    7) Squirrels often (to play) in springs.

    8) As usual they (to draw) pictures yesterday at 12 o'clock.

    9) Ann (to clean) the carpet today.

    10) The dog (to guard) his sleeping master yesterday.

    2. Make up questions:

    1) She has written a letter already. (What?)

    2) Jack was repairing furniture at 5 o'clock. (Where?)

    3) The teacher greets the children every day. (How often?)

    4) We will wish you "Happy New Year" tomorrow. (When?)

    5) The children decorated the Christmas tree yesterday. (When?)

    6) They are dancing now. (Where?)

    3. Ask five types of questions: General, Special, Subject, Alternative, Tag.

    Birds sing songs in spring.

    xn--j1ahfl.xn--p1ai

    Тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами" - Оценка знаний учащихся - Иностранные языки

    Тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами

    Выполнила: Алексеенко Юлия Сергеевна

    учитель английского языка

    Российская Федерация, Новосибирская область,

    Новосибирский район, р.п Краснообск

    Муниципальное бюджетное образовательное учреждение средняя общеобразовательная школа № 1

    Грамматические тесты на времена английского языка для 7-9 классов с ответами

    Present Simple Tense

    Выберите правильный вариант формы Present Simple

    1. My brother _____ (to go) to the youth club every Thursday.

    1. go b) goes c) to goes

    1. The plane _____ (to take off) at 07:00 a.m. and _____ (to land) at 11:00 a.m.

    1. takes off, lands b) will take off, will land c) take off, land

    1. What _____ your opinion about this new article?

    1. are b) do c) is

    1. You are very allergic. Why ___ you eat so much chocolate?

    1. does b) do c) –

    1. Every year Sally _______ (to meet) her classmates at the party on October 31.

    1. meet b) meets c) to meet

    1. Paula _____ (to work) very hard. She is a great specialist.

    1. work b) not work c) works

    1. Uh! You always _____ (to cook) spaghetti. Can you cook something else?

    1. cooking b) cooks c) cook

    1. My teacher often _____ (to use) a computer during our lesson.

    1. uses b) is using c) to use

    1. Sometimes we ______ (to organize) weddings and anniversaries.

    1. are organizing b) organize c) organizing

    1. ____ you see each other every day?

    1. does b) are c) do

    1. Our new neighbor _____ (not speak) Russian. He ______ (to speak) Greek.

    1. doesn’t speak, speaks b) don’t speak, speak c) not speak, speak

    1. ____ your friend repair his car twice a year?

    1. does b) is c) do

    1. When ____ his birthday?

    1. does b) - c) is

    1. The Earth _____ (to move) round the Sun.

    1. moves b) is moving c) moved

    1. ___ they have a discount card ? I want to buy some goods.

    1. - b) are c) do

    Past Simple Tense

    Выберите правильный вариант формы Past Simple

    1. It ____ (to be) a very difficult job.

    1. is b) was c) were

    1. I _____ (to see) a woman yesterday. I think I know her.

    1. see b) seed c) saw

    1. A lot of reporters _____ (to be) at the conference last week.

    1. were b) was c) be

    1. ___ you buy his beautiful house in 2009?

    1. do b) were c) did

    1. Last winter we ______ (to move) to Italy.

    1. moved b) move c) did move

    1. He _____ (not live) in Boston in 2001.

    1. doesn’t live b) didn’t live c) not live

    1. When ___ Mag finish school?

    1. was b) is c) did

    1. That house ______ (to lose) its roof in the storm 2 years ago.

    1. lost b) lose c) losed

    1. Jenny _____ (to work) at a circus last spring.

    1. works b) did work c) worked

    1. We ____ (to find) a nice place on that island. It was great holidays.

    1. found b) finded c) find

    1. When ____ Jane decide to look for a new job?

    1. did b) was c) –

    1. My brother _______ (not help) me with the washing-up yesterday.

    1. don’t help b) didn’t help c) not help

    1. Lucy _____ (to study) at English school a year ago.

    1. studied b) studies c) did study

    1. It ____ (to be) very difficult test. I ______ (to look up) many words in dictionary.

    1. was, looked up b) were, looked up c) was, was looking up

    1. George’s father______ (to come) to us the day before yesterday.

    1. come b) comed c) came

    Future Simple Tense

    Выберите правильный вариант формы Future Simple

    1. After classes I ____ (to go) to English club.

    1. will go b) go c) am go

    1. The meeting ______ (to hold) tomorrow.

    1. is hold b) will hold c) hold

    1. ____ Penny come back next week?

    1. will be b) - c) will

    1. When we get a Paddington station, I _____ (to send) you a postcard.

    1. will send b) send c)’l send

    1. Next month our family ______ (to sell) a big van.

    1. sell b) sells c) will sell

    1. If the bus doesn’t come soon, she _____ (to be) late.

    1. is b) will c) will be

    1. What ____ happen if that box drops?

    1. will b) will be c) –

    1. Martin ______ (to buy) a new jacket next autumn.

    1. buys b) buy c) will buy

    1. Kate _____ (not marry) Bill. She loves another man.

    1. won’t marry b) marry c) not marry

    1. ____ you invite me to your party tomorrow?

    1. are b) do c) will

    1. My children _____ (to finish) school next year.

    1. will finish b) are finish c) –

    1. Where ____ they go for their holidays?

    1. do b) will c) will be

    1. Don’t worry! He _____ (to find) your keys.

    1. finds b) will find c) will be find

    1. If Santa Claus presents him a lap top, he _____ (to be) happy.

    1. will be b) be c) will

    1. If you can’t find our house, we ______ (to draw) a map for you.

    1. draw b) are draw c) will draw

    Ответы:

    Present Simple Tense

    1. B 2. A 3. C 4. B 5. B 6. C 7. C 8. A 9. B 10. C 11. A 12. A 13. C 14. A 15. C

    Past Simple Tense

    1. B 2. C 3. A 4. C 5. A 6. B 7. C 8. A 9. C 10. A 11. A 12. B 13. A 14. A 15. C

    Future Simple Tense

    1. A 2. B 3. C 4. A 5. C 6. C 7. A 8. C 9. A 10. C 11. A 12. B 13. B 14. A 15. C

    pedsovet.su

    Тест "Времена английского глагола" - английский язык, тесты

    Данный материал может использоваться для проверки знаний учащихся на средней и выысшей ступени обучения. Работа направлена на установления уровня знаний учащихся по теме "Времена английского глагола" и может быть использована как для диагностики знаний в начале учебного года, так и для проверки усвоения изученного материала.

    Просмотр содержимого документа
    «Тест "Времена английского глагола"»

    Тест по английскому языку. Грамматика. Времена глагола.

    1.  Tom usually ... football.

    a) is playing   b) play    с) plays

     2.  What language he ... now ?

    a) speaks     b) is speaking     c)speak

    3.  It... snow hard tomorrow.

    a) will      b) shall     c) be

    4.  If the weather ... fine, we 11 go for a walk.

    a) will be    b) is        c) shall be

     5.  Mozart... more than 600 pieces of music.

    a) writes       b) wrote      c) will write

     6.  ... you have time to write her tomorrow ?

    a) do       b)   did           c) will

     7.  There ... many children in the hall last time.

    a) are         b) were         c) will be

     8.  I... to London.

    a) never was b) have never been    c) never were

     9.  My friends ... to the theatre yesterday.

    a) went     b) have gone      c)    had   go

     10. The children ... outdoors last night when it began to rain hard.

    a) were playing   b) played   c) play

     11. Neil Armstrong ... to the Moon many years ago.

    a) has gone      b) went      c)   had gone

     12. The policeman read the gentleman his wright after he ... him.

    a) had arrested      b) arrested    c) arrests

    13.Open the door. The postman ... a letter to you

    a) brings   b) has brought     c) will bring

    14.There ... a lot of beautiful old buildings in Moscow

    a) is        b) are      c)  was

    15.Look! Somebody ... in the river.

    a) swim      b)   swims    c) is swimming

    kopilkaurokov.ru

    Тест по временам английского языка

    1 вариант

    1. _________ he go for a walk every evening?

    a) do b) does c) has

    2. I'm reading. What _________ doing?

    a) you b) are you d) you are

    3. Why ________ yesterday?

    a) were you late b) you were late c) you was late

    4. I _________ a teacher.

    a) is b) am c) are

    5. I ________ a newspaper last night when my friend rang.

    a) were reading b) was reading c) have read

    6. He lives in Moscow. How long …. there?

    a) does he live b) did he live c) lives

    7. He __________ like basketball

    a) no b) don't c) doesn't

    8. How long…it ... you to get to the Institute, usually?

    a) did take b) will take c) does take

    9. . We (drink) coffee every morning.

    a) drinks b) drink c) were drinking

    10 Richard got ..... marks than Fred in the examinations.

    a) better b) good c) the best

    11. The traffic is ..... downtown than on this road, especially during rush hours.

    a) heavier b) the heaviest c) heavy

    12. My old house is large, but my new house is …..

    a) large b) the largest c) larger

    13. The doctor’s garden is …..than yours.

    a) beautiful b) more beautiful c) beautifuler

    14. TV-6 is ….. programme on TV.

    a) more interesting b) the most interesting c) interesting

    15. . The traffic is ..... downtown than on this road, especially during rush hours.

    a) heavier b) the heaviest c) heavy

    16 Andy sometimes…comics.

    a)read b)reads c)is reading

    17 What your brother ... every day?

    a) do b) does c) did

    18 Listen! Somebody ... the piano in the next room.

    a) plays b) is playing c) played

    19 What you ... at the shop tomorrow?

    a) will buy b) buys c) are buying

    20. Where... you ... now?

    a) goes b) went c)are going

    2 вариант

    1. I _________ a teacher.

    a) is b) am c) are

    2. What are you doing now?" "I _________ a letter."

    a) is writing b) am writing c) be writing

    3. . He __________ like basketball

    a) no b) don't c) doesn't

    4. He liked the party, ________?

    a) isn't he b) didn't he c) doesn't he

    5 . We (drink) coffee every morning.

    a) drinks b) drink c) were drinking

    6. He is ill. How long …. ill?

    a) is he b) was he c) has he been

    7 Richard got ..... marks than Fred in the examinations.

    a) better b) good c) the best

    8. At this moment we (do) an exercise on articles.

    a) is doing b) are doing c) did

    9. I ________ a newspaper last night when my friend rang.

    a) were reading b) was reading c) have read

    10. I have known Liz for years. She is ..... than her sister Jane.

    a) more serious b) serious c) the most serious

    11. Andy sometimes…comics.

    a)read b)reads c)is reading

    12 What your brother ... every day?

    a) do b) does c) did

    13 Listen! Somebody ... the piano in the next room.

    a) plays b) is playing c) played

    14. This girl is …. in our class.

    a) the most popular b) the popularest c) more popular

    15. What you ... at the shop tomorrow?

    a) will buy b) buys c) are buying

    16. Where... you ... now?

    a) goes b) went c)are going

    17. _________ he go for a walk every evening?

    a) do b) does c) has

    18. The doctor’s garden is …..than yours.

    a) beautiful b) more beautiful c) beautifuler

    19. My old house is large, but my new house is …..

    a) large b) the largest c) larger

    20. He __________ like basketball

    a) no b) don't c) doesn't

    infourok.ru

    Тест на повторение времен группы Present

    Данный тест предполагает проверку знаний учащихся седьмого класса по английской грамматике по теме "Времена группы Present", тест влючает в себя десять заданий теста-выбора, проверяет умения учащихся поставить глаголы во все времена данной группы, задать все типы /вопросов, задание № 4 предполагает умения учащихся ориентироваться в данной грамматической теме.К тесту прилагаются ответы на все задания.

    Просмотр содержимого документа
    «Тест на повторение времен группы Present »

    PRESENT TENSES. REVISION .

    I.Choose the right variant:

    1.He … the test for 40 minutes.

    a)writes b)has been writing c)is writing

    2.We … already … the text.

    a)have… translated b)has been translating c)are translating

    3.They are flying over the ocean… .

    a)for 3 hours b)every week c)at this moment

    4.She often… by Delta.

    a)travels b)is travelling c)has travelled

    5.How long … you …reading this book?

    a)have..been b)are c)is

    6.MrsBrown … me English.

    a)is teaching b)teach c)teaches

    7.I have been studying History … .

    a)for 5 years b)now c)already

    8.I…not … you for ages.

    a)have… seen b)have …been seeing c)don’t see

    9.We … to school every day except Sunday.

    a)are going b)goes c)go

    10.Look out of the window! It … now.

    a)rains b)is raining c)has been raining

    II.Put the verb given in brackets in all Present tenses.

    Joey (fly) over the ocean.

    III.Ask questions:

    We have been translating this text for two hours.

    a)yes/no b)who c)how long d)or e)tag

    IV.Open the brackets putting the verb in the right tense.

    Dear Mary,

    I…just(receive) your letter and now I (write)to you.

    I am very busy preparing for my exams. It is 9p.m. now and

    I (sit) at my desk. I I(sit) here since 11a.m. I (do/not) all the exersises yet.

    Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

    Yours,

    Helen.

    Answers:

    1. 1.b 2.a 3.c 4.a 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

    2. 1. Joey flies over the ocean every summer.

    2. Joey is flying over the ocean now.

    3. Joey has already flown over the ocean.

    4. Joey has been flying over the ocean for two hours.

    III. 1. Have we been translating this text for two hours?

    2. Who has been translating this text for two hours?

    3. How long have we been translating this text ?

    4. Have we been translating this text for two or three hours?

    5. We have been translating this text for two hours, haven’t we?

    IV. Dear Mary.

    I have just received your letter and now I am writing to you. I am very busy preparing for my exams. It is 9 p.m. now and I am sitting at my desk. I have been sitting here since 11 a.m. I haven’t done all the exercises yet. Thank you for everything you have done for me. I hope to hear from you soon.

    Yours,

    Helen.

    kopilkaurokov.ru

    Тесты по английскому на времена

    Времена в английском языке занимают значимую часть материала к изучению. Современным способом проверить усвоенные знания предлагается в тестовой форме. Готовые тесты помогут запомнить информацию быстрее и не занимают много времени на ответы. Нижеприведенные тесты по английскому языку на времена проверят уровень Ваших знаний.

    Первая группа тестов на неопределенное время во всех формах.(Indefinite)

    Тесты по английскому на времена. Тест 1.
    1.My sister … ( go)in the supermarket every weekend.
    2.… (do)You go in the museum last Sunday?
    3.I … visit my friend next month.
    4. … you study in the Oxford next year?
    5. He … (do) not yesterday something.
    6. The weather … (be) warmer tomorrow, then today.
    7. What … (do) you do today?
    8. John … (marry) yesterday.
    9. … you know this text?

    Переведите предложения на английский язык.
    Тесты по английскому на времена. Тест 2.
    1. Вчера я отвез свой автомобиль в ремонт.
    2. Я не планирую сегодня заниматься делами.
    3. Моя подруга уезжает в Рим завтра.
    4. Ты вчера взял у меня зонт, верни, пожалуйста.
    5. Он будет пить что нибудь?
    6. Где она учится?
    7. Его брат похож на своего отца.
    8. Они не поедут на пикник завтра.
    9. Мы навестили вчера заболевшего одноклассника.
    10. Что ты сегодня делаешь?

    Смотрите темы уроков:
    английский часы время
    система английских времен


    Следующая группа тестов относится к продолжительному времени.(Continuous)
    Тесты по английскому на времена. Тест 1.
    1. She … (read) now.
    2. The meeting … (be) from 2 p.m. to 5 p.m.
    3. … You (study) tomorrow at 3 o’clock?
    4. The child … (eat) now.
    5. The book … (lie) on the table at that moment.
    6. The magazine … (open) tomorrow at the 9 o’clock.
    7. He … not (wash) at this moment.

    Переведите следующие предложения на английский язык.
    Тесты по английскому на времена. Тест 2.
    1.Мои друзья будут устраивать мне сюрприз завтра в 6 вечера, я должен чуть опоздать.
    2.Мой кот сейчас умывается.
    3.Он вчера читал в это время.
    4.Какая музыка будет завтра с пяти до шести?
    5.К то вчера стоял в очереди?
    6. Ее сестра будет завтра тренироваться в это время.
    7.Я пишу письмо сейчас.
    8. Вчера в это время этих вещей здесь не было.
    9. Он был сильно пьян на вечеринке в этот момент.

    Еще одна группа времен в тестовой форме – Perfect.
    1. I … (do) already home task.
    2. Since he … (marry) with Natalie, he looks happy.
    3. When … you (start) the job?
    4. She … not (go) yet.
    5. The taxi … (arrive).
    6. … your brother ( do) his homework?

    Переведите предложения на английский язык.
    Тесты по английскому на времена. Тест 2.
    1.Она выздоровела уже.
    2. Ты уже это слышал?
    3. Он сломал ногу.
    4. Машина уже подъехала.
    5. Я еще не закончила работу.
    6. Ты когда - нибудь слышал о ней раньше?
    7. На этой неделе я несколько раз была в этом кафе.
    8. Он как раз вышел.
    9. Они знакомы между собой уже 5 лет.
    10. Когда они начнут работу?

     

    И последняя группа времен Perfect Continuous.
    Тесты по английскому на времена. Тест 1.
    1. How long … she (live) in New York?
    2. He … ( read) the book for three hours.
    3. … she (work)?
    4. They … not ( study).
    5. They … (marry) for five years.
    6. The lesson … already ( start) by the time we get to college.
    7. He … (breakfast) by this time.
    8. My daughter … not ( write) the letter yet.
    Переведите следующие предложения.
    Тесты по английскому на времена. Тест 2.
    1. Я Вас искал, где Вы были?
    2. Она здесь с 2 часов.
    3. Мой друг живет здесь 2 года.
    4. Я написал письмо.
    5. Когда ты закончил работу?
    6. До конца месяца она сдаст все предметы.
    7. К этому времени они еще не поужинают.
    8. Он закончит работу до того как Вы придете.
    9. До 2013 еще не расписан план.
    10. Мы не познакомимся этим летом, так как будем отдыхать в разных странах. 

    Автор: Ganenkova Maria

    Популярные материалы

    Английский - часы, время (Просмотров 161415)

    Будущее простое время, Present simple и другие (Просмотров 33552)

    будущее время в английском языке (Просмотров 20422)

    Прошедшее время. Английский язык (Просмотров 14261)

    Простое настоящее время в английском (Просмотров 5171)

    online-teacher.ru

    Author: alexxlab

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *